MENU

Waarom gasten bij ons overnachten

kerstmarkt bourtange

Die vraag kunnen we goed beantwoorden. Niet altijd, maar af en toe registreren we de reden van de komst van onze gasten. Daaruit blijkt bovendien dat de redenen van het bezoek nauwelijks afwijken ten opzichte van die van voorgaande jaren.

Bijna 33 procent van onze bezoekers maakt een uitstapje van twee, drie of vier dagen. Ze hebben niet altijd een specifiek doel op het oog, maar begrippen als de vesting Bourtange (ook de kerstmarkt), de stad Groningen, rust en ‘even er tussenuit’ worden vaak genoemd.

Een vijfde deel van deze categorie bezoekers die er een paar dagen tussenuit zijn, heeft daarvoor zeer uiteenlopende redenen, zoals een zweefvliegtuig kopen, een boot, een caravan en auto’s, een medische afspraak, trouwen op het Duitse eiland Borkum, op huizenjacht, tentoonstellingen bezoeken, een lezing bijwonen, kleren kopen en op dansles, een cursus volgen, tijdelijk dakloos, een kwekersdag bijwonen, standhouder op een markt, een paard trainen, optreden op een oktoberfeest of op straat tijdens de Allerheiligenmarkt in Winschoten, een reünie en als Duits ingezetene een ID-kaart in Winschoten verlengen.
Bijna twintig procent komt bij ons omdat ze hier in de buurt werken en 17 procent bezoekt familie, kennissen of vrienden (feestje, verjaardag, uitvaart, verhuizen).

Ruim tien procent ziet onze B&B als startpunt voor fietstochten in de omgeving en 7 procent is op doorreis. In dat laatste geval zijn wij vaak het tussenstation tussen Scandinavië en de Randstad (Amsterdam) of een zuidelijker gelegen land. Zes procent viert echt vakantie bij ons en vier procent overnacht in de Wiekeborg omdat ze in de buurt deelnemen aan een sportwedstrijd. Drie procent bezoekt een muziekfestival in deze regio.

En dan zijn er nog gasten die een sportwedstrijd bezoeken of die een nachtje privé willen zijn omdat ze het leven in opvangcentra even beu zijn.