MENU

Gasten blijven vooral een nacht

foto3

Sinds we acht jaar geleden onze B&B begonnen, houden we ook wat statistieken bij. Onder meer over de duur van het verblijf van onze gasten. Gemiddeld verblijft 62 procent van onze bezoekers slechts een nacht bij ons. Dat beeld zien we dit jaar, maar dat zagen we ook de voorgaande jaren.

Voor ons betekent dit hard werken, want na elke nacht moeten de bedden worden verschoond, de wasjes worden gedraaid en de kamer worden gepoetst. Dat is ons - en met name mijn Filipijnse vrouw Sheryl - wel toevertrouwd. Het is dan ook niet vreemd dat onze gasten de hygiëne met een dikke 9 beoordelen.

Een kwart van onze bezoekers blijft twee nachten en de overige 13 procent bestaat uit een langer verblijf van 3 tot 7 nachten met uitschieters naar 9, 10, 11 en zelfs 26 nachten.

Je kunt niet zeggen dat gasten in bepaalde maanden langer of korter verblijven. Dat beeld is heel wisselend. Zo lag het percentage ‘one night stand’ dit jaar in maart en november op slechts 48 en in mei en oktober op respectievelijk 69 en 68. Je zou nog kunnen zeggen dat in de vakantieperiode juni tot en met september het aantal bezoekers voor een nacht bijna tien procent lager lag dan het gemiddelde over het hele jaar.