Kamer tuinzijde met uitzicht op het water

 

Deze kamer bestaat onder meer uit twee een persoonsbedden, bureau, kledingkast, tafeltje met twee stoelen, keukenkastje met de mogelijkheid om er koffie en thee te zetten en een koelkast met diepvriesvak. In het keukenkastje bevinden zich onder meer bestek, borden, glazen, snijplank, opener, enz. Uiteraard is er ook een flatscreen, met Netflix, en tellen alle kamers gratis wifi. 


Uitzicht

 

Deze kamer heeft een fraai uitzicht op de tuin en het water. Een horraam voorkomt dat de gasten last hebben van insecten. Hier hebt je echt het gevoel dat je midden in de natuur zit. Twee Poolse handelslieden vertelden ons eens waarom ze geen 5 sterren hotel namen, maar bij ons te gast wilden zijn. ''We willen 's morgens de vogels horen fluiten,'' aldus een van hen. 

De tuin is ook beschikbaar voor de gasten. Het is heerlijk om aan het water te zitten of weg te dromen in uw stoel met uitzicht over het water waar eendjes regelmatig voorbij komen. In de verte ziet u de toren van de katholieke kerk. Er is verlichting om te lezen, de tuin is verlicht en u kunt genieten van muziek uit uw eigen streek of land. Dus ook hier geldt dat de Wiekeborg een plek is van internationale allure. 

Voor visliefhebbers is er de mogelijkheid om met een eigen hengel te vissen vanaf de vlonder. Menige gast heeft hier al heel wat visjes verschalkt. 

Gastenboek

In elk gastenverblijf ligt een gastenboek waarin gasten hun ervaringen kwijt kunnen. Uiteraard is het ook leuk om al die verhalen van de voorgangers te lezen. De Wiekeborg heeft gasten uit meer dan veertig landen mogen verwelkomen, ook uit meer dan tien landen van buiten Europa. Het is dus alleszins de moeite waard om de diversiteit aan ervaringen van gasten te lezen. 

 

Toeristische informatie

In elk gastenverblijf is  veel informatie voorhanden over uitstapjes in de omgeving. Behalve 25 toeristische tips zijn er talloze folders en kaarten voor onze gasten. Informatie over restaurants in het dorp en directe omgeving en gegevens over bijzondere plekken in Nederland en net over de grens in Duitsland. Zie voor toeristische informatie ook elders op deze website. 

De Wiekeborg bevindt zich op slechts 40 kilometer van de steden Groningen, Assen en Emmen, op 10 kilometer van Veendam, op 8 kilometer van Winschoten en op 15 kilometer van Stadskanaal. De laatste drie plaatsen zijn de grotere kernen in Oost-Groningen. Naar Duitsland is het ongeveer 25 kilometer. Over de grens zijn onder meer leuke steden als havenstad Emden, het Veenkoloniale Papenburg waar de grootste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd en Bremen en Hamburg zijn ook binnen handbereik voor een dagje uit. De Eemshaven is ongeveer een uurtje rijden. In ddeze haven is veel bedrijvigheid door de komst van grote internationale bedrijven wwaar onder Google. Vanuit de Eemshaven vertrekt ook de boot naar het autoluwe Schiermonnikooog. De vaart duurt ongeveer 45 minuten. Aan de Duitse kant is het eiland Borkum een aantrekkelijke optie voor een dagje weg. Kortom, vanuit de Wiekeborg ligt de wereld aan uw voeten.......