Een schiereiland voor alle jaargetijden

Verhuur voor langere termijn

B&B de Wiekeborg verhuurt ook af en toe een kamer voor langere termijn. Neem voor meer informatie contact met ons op. Tussen 1 augustus en 1 oktober 2022 komen de studio en kamer 1 vrij voor verhuur van minimaal 4 weken zonder ontbijt, maar met schoonmaak. Ook hierover informeren wij u graag door middel van mail of telefoon.

Kamer boven gerenoveerd en tuin aangepakt

In het voorjaar van 2021 is de kamer boven gerenoveerd. De vloerbedekking is verwijderd en vervangen door laminaat/pvc. Er is geverfd en het meubilair is vernieuwd. Ook de flatsceen is nieuw en voorzien van Netflix. In de tuin is flink gesnoeid en op diverse plaatsen zijn nieuwe planten aangebracht.

Nieuw in de Wiekeborg: Schier Stee

 

Sinds oktober 2020 beschikt B&B de Wiekeborg over een nieuwe voorziening: ‘’Schier stee’’. Zo heet de blokhut bij onze B&B. Met een knipoog naar de locatie (op een schiereiland) en met een ander woord voor ‘plek’ en ‘bedstede’. Immers, de blokhut (10 vierkante meter groot) is vooral een plek om te overnachten en daarom beschikt het over twee uitstekende bedden, evenals over thee- en koffiemogelijkheden, sfeerlampjes, een supermoderne koelkast, een bureau of tafel, badjassen, een paraplu, slippers, borden, kopjes, bestek, een buitenkraan en een elektrische kachel. Het kan koud zijn in de blokhut, ofschoon de dikke dekbedden veel warmte geven. Bovendien is er elektrische verwarming. Nee, het is geen luxe onderkomen. Er is geen televisie, geen douche en geen toilet. Voor die laatste twee voorzieningen bent U aangewezen op het hoofdgebouw (25 meter door de buitenlucht). Daar wordt eventueel ook ontbeten of, bij heel mooi weer, gewoon voor de blokhut. Daar kun je op zomerse avonden zo heerlijk zitten.  Tussen de appelboom en de pruimenboom en met aan de buitenwand van de blokhut de druiven. Ze zijn niet zuur. 

‘Schier stee’ brengt vooral het kampeergevoel bij je naar boven. Voordat we dit onderkomen hier presenteerden, maakten al tal van gasten gebruik van de blokhut. Naar volle tevredenheid. Sommigen sliepen een gat in de dag.  Of ‘Schier Stee’ ook buiten de zomerperiode geschikt is om te overnachten, zullen we de komende tijd merken. Het is, ook voor ons, een test om de blokhut ook bij lagere temperaturen als overnachtingsmogelijkheid aan te bieden. Daarmee heeft B&B de Wiekeborg op drie verschillende niveaus onderkomens, want we hebben al een tamelijk luxe studio met eigen ingang en badkamer en een kamer met badkamer ernaast. En nu dus ook een blokhut. We zijn benieuwd naar uw ervaring en reactie! Veel plezier in ‘Schier (ook Gronings voor ‘mooi’) Stee’’.